Celebració del 40è Aniversari de l’estrena de Bearn o La sala de las muñecas

Celebració del 40è Aniversari de l’estrena de Bearn o La sala de las muñecas

El 1983 s’estrenava la pel·lícula Bearn o La sala de les nines, una pel·lícula basada en la novel·la de l’escriptor mallorquí Llorenç Villalonga. Amb motiu del 40è aniversari, l’1 de juny del 2023, en un esdeveniment gratuït prèvia inscripció se celebrarà un col·loqui del director del film, Jaime Chávarri, i la projecció de la pel·lícula.

Els Jardins d’Alfàbia, a Bunyola, serà la seu de l’esdeveniment, amb servei de bar i amenització musical a càrrec del grup Lost in Translation. Ja que no hi ha zona d’aparcament, els assistents comptaran amb trasllat gratuït des de Palma al Tren de Sóller, sortirà de Ciutat a les 19.00 hores i farà parada a Bunyola quinze minuts després per recollir els que hi vulguin accedir des del municipi. El retorn serà a les 23.00 hores.

A Bearn, una producció de cinema històric amb un pressupost de 600 mil euros (uns 100 milions de les antigues pessetes), molt elevat per a l’època al cinema espanyol, es va cuidar fins a l’últim detall el guió, l’ambientació, però també les localitzacions, entre les quals va destacar la bellesa de la finca de Raixa o els impressionants Jardins d’Alfàbia, tots dos espais a Bunyola.

A la pel·lícula, Jaime Chávarri va voler fer una radiografia de la lenta decadència de l’aristocràcia mallorquina de mitjans del segle XIX. Per això va comptar amb artistes de la talla de Fernando Rey, Imanol Arias, Àngela Molina o Amparo Soler Leal. Grans estrelles de la dècada tant al panorama nacional com a l’internacional.

El director de cinema, nascut a Madrid el 1943, es va llicenciar en Dret i va cursar estudis a l’Escola Oficial de Cinematografia (EOC), de la qual va ser expulsat acusat de pertànyer al moviment d’exaltació de l’esquerra. Als seus inicis dins de la indústria del cinema, va ser ajudant de direcció de Francisco Regueiro a Me enveneno de azules (1969), coguionista d’Un, dos, tres… a l’amagatall anglès (1969), dissenyador de decorats i realitzador de programes de televisió .

Reserva de plaça gratuïta: https://bit.ly/40AniversarioBearn

Ho organitza: Club Última Hora Valors

Hi col·laboren: Bunyola365, Ajuntament de Bunyola i Jardins d’Alfàbia.